Δίαιτες

Δίαιτα είναι μια από τις πιο χρησιμοποιημένες λέξεις στις μέρες μας. Δείχνει μια διαδικασία και τρόπο διατροφής που πρέπει να ακολουθήσουμε για να χάσουμε τα παραπάνω κιλά.

Εκτός αυτού κουβαλάει και μια ένταση, μια ανησυχία, για το πώς να αντιμετωπίσουμε ίσως μια από τις πιο σοβαρές “ασθένειες” που είναι τα περιττά κιλά τα οποία μπορεί να φτάσουν έως και την παχυσαρκία.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι αυτός που ευθύνεται περισσότερο για την επιδημία της παχυσαρκίας που έχει κυριεύσει τον κόσμο.

Όταν μιλάμε για το σύγχρονο τρόπο ζωής δεν εννοούμε μόνο την καθιστική ζωή και την ελάχιστη άσκηση άλλα και τον τρόπο διατροφής . Οι διατροφικές μας συνήθειες αλλάζουν προς το χειρότερο συνεχώς.

Στο όνομα της προόδου έχουμε εγκαταλείψει την υγιεινή διατροφή και την τακτική άσκηση και προτιμάμε πιο πολύ τα αίτημα φαγητά και την περιστασιακή άσκηση.

Γιατί παχαίνουμε;

Μια απλουστευμένη απάντηση είναι επειδή καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες από αυτά που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να λειτουργήσει. Τις παραπάνω θερμίδες ο οργανισμός τις αποθηκεύει σε μορφή λίπους.

Οι αρχαίοι Έλληνες χρειαζόντουσαν περίπου 10000 θερμίδες την ημέρα. Πριν από 15 χρόνια ο σύγχρονος άνθρωπος χρειαζόταν 3000 θερμίδες την ημέρα, ενώ σήμερα χρειάζεται λιγότερα από 2000 θερμίδες.

Γιατί χρειαζόμαστε μια δίαιτα;

Το να αδυνατίσει κάποιος δεν αρκεί να μην τρώει. Δυστυχώς το αδυνάτισμα δεν είναι τόσο απλό. Μόλις ο οργανισμός αντιληφθεί ότι λαμβάνει λιγότερες θερμίδες από τι έχει συνηθίσει αρχίζει να χαμηλώνει το μεταβολισμό του και να καίει λιγότερες θερμίδες. Έτσι το χάσιμο βάρους δυσκολεύεται.

Εδώ μπαίνει η δίαιτα. Η δίαιτα δεν έχει να κάνει μόνο με πόσο τρώει κάποιος άλλα και με τι τρώει, πότε τα τρώει και με ποια σειρά.

Η δίαιτα δεν έχει σκοπό μόνο το να αδυνατίσετε για να έχετε ένα καλλίγραμμο σώμα, άλλα πάνω από όλα σκοπός της είναι να εξασφαλίσει μια καλύτερη υγεία και καλύτερο τρόπο ζωής.

Η δίαιτα, δηλαδή η σωστή διατροφή, είναι ένα τρόπος για να χάσετε τα παραπάνω κιλά.

Πολλές φορές όταν κάποιος δεν έχει απλώς μερικά κιλά παραπάνω για να χάσει η δίαιτα μπορεί να μην είναι επαρκής. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν και άλλοι μέθοδοι αδυνατίσματος όπως τα χάπια αδυνατίσματος και οι χειρουργικές επεμβάσεις.

Διάσημες δίαιτες

Μερικές από τις πιο γνωστές δίαιτες είναι:

Το μυστικό επιτυχίας μιας δίαιτας

Για να έχει αποτελέσματα μια δίαιτα πρέπει αυτός που την ακολουθεί να έχει πραγματικά θέληση για να χάσει τα περιττά κιλά, να έχει αποφασιστικότητα, επιμονή και υπομονή.

Για να επιτύχει μια δίαιτα πρέπει αυτός που την κάνει να έχει συγκεκριμένο στόχο δηλαδή πόσα κιλά θέλει να χάσει και σε πόσο χρόνο. Πάνω από όλα αυτοί οι στόχοι να είναι ρεαλιστικοί.

Η αποφασιστικότητα και οι ρεαλιστική στόχοι είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες για να πετύχει μια δίαιτα.

Δίαιτα Κέτο | Ολοκληρωμένος οδηγός για τον τρόπο ζωής με την κετογονική δίαιτα

Δίαιτα Κέτο
Ξεκινήστε ένα μεταμορφωτικό ταξίδι με τον ολοκληρωμένο οδηγό μας για τον τρόπο ζωής με κέτο. Από νόστιμες συνταγές με χαμηλούς υδατάνθρακες μέχρι πληροφορίες για τη φυσική κατάσταση, ανακαλύψτε τα κλειδιά για την απώλεια βάρους και τη συνολική ευεξία. Ξεκινήστε την πιο υγιή και ευτυχισμένη ζωή σας σήμερα!
Περισσότερα

Διαλειμματική Νηστεία: Ο Απόλυτος Οδηγός για την Απώλεια Βάρους

Διαλειμματική Νηστεία
Η διαλειμματική νηστεία έχει κερδίσει σημαντική αναγνώριση ως μια αποτελεσματική προσέγγιση για την απώλεια βάρους χωρίς την ανάγκη φαρμάκων ή χειρουργικής επέμβασης. Αυτό το διατροφικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την εναλλαγή μεταξύ περιόδων νηστείας και φαγητού σε ένα κανονικό πρόγραμμα.
Περισσότερα

Δίαιτα της Λεμονάδας

Δίαιτα της Λεμονάδας
Η Δίαιτα της Λεμονάδας είναι μια γνωστή δίαιτα για την αποτοξίνωση τους σώματος. Είναι εύκολη και δεν χρειάζεται να αγοράσετε περίεργα υλικά.
Περισσότερα

Δίαιτα 17 Ημερών (17 Day Diet)

δίαιτα 17 ημερών βιβλίο
Η Δίαιτα 17 Ημερών βασίζεται στην προσαρμογή των υδατανθράκων, του λίπους, των πρωτεϊνών και των θερμίδων σε κύκλου σε κύκλους 17 ημερών. Ο δημιουργός της, ο Δρ. Mike Moreno, ισχυρίζεται ότι μπορείτε να χάσετε 4,5 – 5,5 κιλά από τον πρώτο κύκλο.
Περισσότερα

Η δίαιτα Beverly Hills – Πως δουλεύει – Έχει πραγματικά αποτελέσματα

Δίαιτα Beverly Hills
Από τους γεμάτους αστέρες λόφους του Χόλιγουντ έρχεται μια δίαιτα πλούσια σε φρούτα που της λείπουν οι καλές ιδέες για τι αδυνάτισμα. Το όνομα δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από "Η δίαιτα Beverly Hills".
Περισσότερα
123 Next