Home >> Γενικά >> Χάστε βάρος ενώ κοιμόσαστε

Χάστε βάρος ενώ κοιμόσαστε

Αισθάνεστε πως χρειάζεστε να χάσετε βάρος. Τότε δεν φτάνει να μετράτε μόνο θερμίδες. Πρέπει να αρχίσετε να μετράτε και πρόβατα επίσης.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου διαταράσσει μια σειρά διεργασίες του μεταβολισμού και των ορμονών. Προκαλεί αύξηση της πείνας και επηρεάζει το μεταβολισμό του σώματος καθιστώντας το δύσκολο να χάσει τα περιττά κιλά και να ελέγχει το βάρος.

Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει μια ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη (cortisol), η οποία ελέγχει την όρεξη, αναγκάζοντας το οργανισμό να λαμβάνει επιπλέων θερμίδες και να τις υποθηκεύσει ως σωματικό λίπος. Επιπλέον, η απώλεια ύπνου επηρεάζει τον μεταβολισμό των υδατανθράκων που μπορεί να προκαλέσει υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Η υπερβολική ποσότητα γλυκόζης ενθαρρύνει την υπερπαραγωγή της ινσουλίνης, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση του διαβήτη ή/και στην ανάπτυξη της παχυσαρκίας.

Επιπλέον, η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει την αύξηση του βάρους επηρεάζοντας τη συμπεριφορά μας. Όσοι στερούνται το ύπνου τείνουν να επιθυμούν γλυκά ή τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες που είναι και τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος άλλα με χαμηλή θρεπτική αξία. Τα άτομα που κοιμούνται λίγο τείνουν να καταναλώνουν περισσότερα πατατάκια, κέικ, αρτοσκευάσματα, χάμπουργκερ, πατάτες τηγανιτές, αναψυκτικά, κ.λπ. Αν και η βραχυπρόθεσμη αύξηση του σακχάρου στο αίμα, που προέρχονται από αυτά τα σνακ, προκαλεί την αύξηση της ενέργειας, οι επιπλέον θερμίδες δεν είναι αναγκαίες για το οργανισμό και αποθηκεύονται ως σωματικό λίπος.

Αυτές οι θερμίδες δεν χάνονται με την ίδια ευκολία που παίρνονται. Όταν έχουν έλλειψη του ύπνου, οι άνθρωποι είναι συχνά πολύ κουρασμένοι για να ασκηθούν ή εργάζονται με λιγότερη ένταση από ό, τι συνήθως. Συχνά αισθάνονται εξάντληση και έχουν έλλειψη ενέργειας και κίνητρου για να κάνουν ακόμη και τις πιο απλές ασκήσεις. Προτιμούν να πάνε για ύπνο η για φαγητό πάρα να ασκηθούν. Έτσι εν ευθέτω χρόνο, η θερμίδες που έχουν πάρει δεν καίγονται και καταλήγουν ως λίπος στο σώμα.

Μερικοί άνθρωποι χρειάζονται λιγότερες ώρες ύπνου για να είναι σε καλή κατάσταση κατά την διάρκεια της ημέρας. Ενώ άλλοι χρειάζονται περισσότερο από 10 ώρες. Ωστόσο, οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται τουλάχιστον οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ για να τους δώσει αρκετή ενέργεια για να ασκηθούν, να τρώνε σωστά και να διατηρήσουν μακριά τα παραπάνω κιλά. Ωστόσο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου της Αμερικής, μόνο το 30% των ενηλίκων κοιμούνται οκτώ ή περισσότερες ώρες τις εργάσιμες ημέρες και 52% τα Σαββατοκύριακα. Το ένα τρίτο των ενηλίκων δηλώνουν πως δεν κοιμούνται περισσότερα από έξι μίση ώρες κάθε βράδυ.

Στην πραγματικότητα, η διαταραχή του ύπνου σε όλο τον βιομηχανοποιημένο κόσμο θεωρείται ως ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι γίνονται υπέρβαροι. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να αρχίσουν να κάνουν αλλαγές στο τρόπο ζωής και συμπεριφοράς σήμερα, για ένα καλύτερο και υγιέστερο αύριο.

Ένα από τα καλύτερα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος ενώ κοιμόσαστε είναι το NightSlim. Το NightSlim περιέχει 1000mg Hoodia Gordonii που σας βοηθάει να μειώσετε την όρεξη κατά την διάρκεια της νύχτας. Έτσι θα αποφεύγετε τις επιδρομές στη κουζίνα. Το NightSlim περιέχει 250mg από το γνωστό φυτό Βαλεριάνα που έχει καταπραϋντικές και ηρεμιστικές ιδιότητες, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και ανακουφίζει από τη (χρόνια) αϋπνία. Διαβάστε περισσότερα για το NightSlim.