Τρεμπολόνη Κριτική: Οφέλη, Παρενέργειες, Δοσολογία και Εναλλακτικές στην Ελλάδα

Η Τρεμπολόνη (Trenbolone) είναι ένα δημοφιλές αναβολικό στεροειδές που χρησιμοποιείται από bodybuilders και αθλητές για να βελτιώσουν τη φυσική τους απόδοση και να χτίσουν μυϊκή μάζα.

Είναι γνωστό ότι είναι ένα από τα πιο ισχυρά διαθέσιμα στεροειδή, με αποτελέσματα που είναι συγκρίσιμα με την τεστοστερόνη και άλλα αναβολικά στεροειδή.

Ωστόσο, συνδέεται επίσης με ορισμένες σοβαρές παρενέργειες, γεγονός που το καθιστά αμφιλεγόμενη ουσία στον κόσμο του αθλητισμού και της φυσικής κατάστασης.

Τρεμπολόνη Φόρμουλα

Αναπτύχθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1960. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε για την προώθηση της αύξησης του σωματικού βάρους και την αύξηση της μυϊκής μάζας στα ζώα.

Ωστόσο, αργότερα ανακαλύφθηκε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και από τους ανθρώπους για την επίτευξη παρόμοιων αποτελεσμάτων.

Η τρεμπολόνη διατίθεται σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων ενέσιμων διαλυμάτων, δισκίων από το στόμα και ακόμη και εμφυτεύσιμων σφαιριδίων.

Τι είναι η Trenbolone (Τρεμπολόνη)?

Η τρεμπολόνη είναι ένα συνθετικό αναβολικό στεροειδές που χρησιμοποιείται ευρέως στο bodybuilding και στην αθλητική κοινότητα για τις ιδιότητες μυϊκής ανάπτυξης και καύσης λίπους.

Είναι παράγωγο της ορμόνης νανδρολόνης και η χημική δομή της έχει τροποποιηθεί για να αυξήσει τις αναβολικές της ιδιότητες, μειώνοντας παράλληλα τις ανδρογόνες επιδράσεις της.

Διατίθεται σε τρεις διαφορετικές μορφές, συμπεριλαμβανομένης της οξικής τρεμπολόνης, της ενανθικής τρεμπολόνης και της εξαϋδροβενζυλοκαρβονικής τρεμπολόνης.

Κάθε μία από αυτές τις μορφές έχει διαφορετικό χρόνο ημιζωής, ο οποίος επηρεάζει το πόσο γρήγορα απορροφάται το φάρμακο και πόσο καιρό παραμένει στο σώμα.

Τα οφέλη της Τρεμπολόνης (Trenbolone)

Αντρας κάνει ασκήσεις αντοχής με την βοήθεια της Τρεμπολόνη

Η Trenbolone είναι ένα δημοφιλές αναβολικό στεροειδές που είναι γνωστό για την ικανότητά του να βοηθά τους χρήστες να επιτύχουν σημαντικά κέρδη σε μυϊκή μάζα, δύναμη και απώλεια λίπους. Ορισμένα από τα οφέλη της είναι:

Μυϊκή ανάπτυξη

Ένα από τα κύρια οφέλη της Τρεμπολόνης είναι η ικανότητά της να προάγει την ανάπτυξη των μυών. Βοηθά στην αύξηση της πρωτεϊνοσύνθεσης, η οποία είναι απαραίτητη για τη μυϊκή ανάπτυξη.

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες του μπορούν να αναμένουν να δουν σημαντικά κέρδη σε μυϊκή μάζα όταν χρησιμοποιούν αυτό το στεροειδές. Επιπλέον, βοηθά στην αύξηση της κατακράτησης αζώτου, η οποία είναι επίσης σημαντική για τη μυϊκή ανάπτυξη.

Απώλεια λίπους

Είναι επίσης γνωστό για την ικανότητά της να βοηθά τους χρήστες να καίνε λίπος. Αυτό το στεροειδές βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού, γεγονός που διευκολύνει το σώμα να κάψει λίπος.

Επίσης, βοηθά στην αύξηση της παραγωγής της αυξητικής ορμόνης του σώματος, η οποία μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απώλεια λίπους.

Ενίσχυση δύναμης

Ένα άλλο όφελος είναι η ικανότητά του να ενισχύει τη δύναμη. Η τρεμπολόνη βοηθά στην αύξηση της μυϊκής μάζας, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε αύξηση της δύναμης. Επιπλέον, βοηθά στην αύξηση της παραγωγής ερυθρών αιμοσφαιρίων, η οποία μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντοχή και τη δύναμη.

Συνολικά, η Τρεμπολόνη είναι ένα ισχυρό στεροειδές που μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να επιτύχουν σημαντικά κέρδη σε μυϊκή μάζα, δύναμη και απώλεια λίπους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι είναι ένα ισχυρό στεροειδές και θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο από έμπειρους χρήστες που είναι εξοικειωμένοι με τις πιθανές παρενέργειές του.

Παρενέργειες της Τρεμπολόνης (Trenbolone)

Παρενέργειες Τρεμπολόνη

Η τρεμπολόνη (Trenbolone) είναι ένα ισχυρό αναβολικό στεροειδές που χρησιμοποιείται συχνά από bodybuilders και αθλητές για την ενίσχυση της μυϊκής ανάπτυξης και της απόδοσής τους.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η χρήση του συνοδεύεται από μια σειρά πιθανών παρενεργειών που πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες.

Ανδρογονικές επιδράσεις

Η Τρεμπολόνη (Trenbolone) είναι γνωστό ότι έχει ισχυρές ανδρογονικές επιδράσεις, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη αρσενικών χαρακτηριστικών τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Αυτές οι επιδράσεις μπορεί να περιλαμβάνουν ακμή, λιπαρό δέρμα και αυξημένη τριχοφυΐα στο σώμα. Στους άνδρες, η χρήση της μπορεί επίσης να οδηγήσει στην ανάπτυξη ανδρικής φαλάκρας και διεύρυνσης του προστάτη.

Καρδιαγγειακοί κίνδυνοι

Μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της καρδιακής προσβολής και του εγκεφαλικού επεισοδίου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το στεροειδές μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα οποία μπορεί να πυκνώσουν το αίμα και να καταστήσουν πιο δύσκολη τη ροή του μέσω των αρτηριών.

Καταστολή της τεστοστερόνης

Μία από τις πιο σοβαρές παρενέργειές της Τρεμπολόνης είναι η καταστολή της φυσικής παραγωγής τεστοστερόνης στο σώμα. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια σειρά από αρνητικές επιπτώσεις, όπως μειωμένη σεξουαλική ορμή, στυτική δυσλειτουργία και απώλεια μυών.

Προβλήματα ψυχικής υγείας

Η χρήση της έχει επίσης συνδεθεί με μια σειρά από προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως άγχος, κατάθλιψη και επιθετικότητα. Αυτές οι επιδράσεις μπορεί να σχετίζονται με τον αντίκτυπο του στεροειδούς στους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου, οι οποίοι μπορούν να μεταβάλλουν τη διάθεση και τη συμπεριφορά.

Εν κατακλείδι, ενώ η Τρεμπολόνη (Trenbolone) μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την ενίσχυση της μυϊκής ανάπτυξης και απόδοσης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις πιθανές παρενέργειες που σχετίζονται με τη χρήση της. Οι χρήστες θα πρέπει να σταθμίζουν προσεκτικά τους κινδύνους και τα οφέλη πριν αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το ισχυρό στεροειδές.

Παραλλαγές της Trenbolone

Trenbolone Enanthate

Η Τρεμπολόνη είναι ένα ισχυρό αναβολικό στεροειδές που διατίθεται σε διάφορες μορφές, η καθεμία με τις μοναδικές της ιδιότητες. Οι τρεις κύριες παραλλαγές της:

Τρεμπολόνη οξική

Η οξική τρεμπολόνη είναι η πιο δημοφιλής και ευρέως χρησιμοποιούμενη μορφή Trenbolone. Έχει σύντομο χρόνο ημιζωής περίπου 2 ημερών, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για σύντομους κύκλους και γρήγορα αποτελέσματα.

Είναι επίσης γνωστό για την ικανότητά του να προάγει την ανάπτυξη των μυών, να αυξάνει τη δύναμη και να ενισχύει την απώλεια λίπους.

Τρεμπολόνη Enanthate

Η Trenbolone Enanthate έχει μεγαλύτερο χρόνο ημιζωής περίπου 7-10 ημερών, πράγμα που σημαίνει ότι παραμένει στο σώμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και απαιτεί λιγότερο συχνές ενέσεις.

Χρησιμοποιείται συνήθως σε μεγαλύτερους κύκλους και είναι γνωστή για την ικανότητά της να προάγει την άλιπη μυϊκή μάζα, να αυξάνει τη δύναμη και να βελτιώνει την αποκατάσταση.

Εξαϋδροβενζυλοκαρβονική τρεμπολόνη

Η Trenbolone Hexahydrobenzylcarbonate έχει μεγαλύτερο χρόνο ημιζωής από την Trenbolone Acetate αλλά μικρότερο χρόνο ημιζωής από την Trenbolone Enanthate.

Είναι κοινώς γνωστό ως Parabolan και χρησιμοποιείται σε μεγαλύτερους κύκλους λόγω των ιδιοτήτων αργής απελευθέρωσης. Είναι γνωστό για την ικανότητά του να προάγει την άλιπη μυϊκή μάζα, να αυξάνει τη δύναμη και να ενισχύει την απώλεια λίπους.

Η Τρεμπολόνη κυκλοφορεί σε διάφορες μορφές, η καθεμία με τις μοναδικές της ιδιότητες και οφέλη. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή μορφή Trenbolone με βάση τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης, τη διάρκεια του κύκλου και τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Δοσολογία και χορήγηση Τρεμπολόνης

Οδηγίες δοσολογίας

Η Trenbolone είναι ένα ισχυρό στεροειδές που πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή. Η δοσολογία της ποικίλλει ανάλογα με την εμπειρία του ατόμου με την ένωση, το σωματικό βάρος και τους στόχους.

Συνιστάται στους αρχάριους να ξεκινούν με χαμηλή δόση 50mg κάθε δεύτερη ημέρα και να αυξάνουν σταδιακά τη δόση στα 75mg κάθε δεύτερη ημέρα. Οι έμπειροι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν έως και 100mg κάθε δεύτερη ημέρα.

Ως ισχυρό στεροειδές δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για περισσότερες από 8 εβδομάδες κάθε φορά. Η παρατεταμένη χρήση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παρενέργειες.

Διάρκεια κύκλου με Τρεμπολόνη

Οι κύκλοι Trenbolone διαρκούν συνήθως μεταξύ 8-12 εβδομάδων. Η διάρκεια του κύκλου εξαρτάται από τους στόχους και την εμπειρία του ατόμου με την ένωση. Συνιστάται στους αρχάριους να ξεκινούν με έναν κύκλο 8 εβδομάδων και να αυξάνουν σταδιακά τη διάρκεια του κύκλου καθώς αποκτούν μεγαλύτερη εμπειρία με την ένωση.

Θεραπεία μετά από κύκλο με Τρεμπολόνη

Η θεραπεία μετά τον κύκλο είναι απαραίτητη μετά από έναν κύκλο Trenbolone. Είναι γνωστό ότι καταστέλλει τη φυσική παραγωγή τεστοστερόνης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης και άλλες παρενέργειες. Η θεραπεία μετά τον κύκλο βοηθά στην αποκατάσταση της φυσικής παραγωγής τεστοστερόνης και στην πρόληψη των παρενεργειών.

Ένα τυπικό πρωτόκολλο για θεραπεία μετά τον κύκλο περιλαμβάνει τη χρήση Clomid ή Nolvadex για 4-6 εβδομάδες. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η θεραπεία μετά τον κύκλο δεν πρέπει να ξεκινήσει πριν από 2 εβδομάδες μετά την τελευταία ένεση.

Η Trenbolone είναι ένα ισχυρό στεροειδές που πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή. Η δοσολογία ποικίλλει ανάλογα με την εμπειρία του ατόμου με την ένωση, το σωματικό βάρος και τους στόχους. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τη σωστή διάρκεια του κύκλου και τα πρωτόκολλα θεραπείας μετά τον κύκλο για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο παρενεργειών.

Το νομικό καθεστώς της Trenbolone

Η τρεμπολόνη είναι ένα συνθετικό αναβολικό-ανδρογόνο στεροειδές (AAS) που δεν έχει εγκριθεί για ανθρώπινη χρήση ή κατανάλωση στις περισσότερες χώρες. Έχει ταξινομηθεί ως ελεγχόμενη ουσία του Πίνακα ΙΙΙ από την αμερικανική Υπηρεσία Επιβολής Ναρκωτικών (DEA) βάσει του Νόμου περί ελεγχόμενων ουσιών. Αυτό σημαίνει ότι είναι παράνομη η κατοχή, η διανομή ή η χρήση Trenbolone χωρίς έγκυρη συνταγή από αδειούχο ιατρό.

Εκτός από το παράνομο καθεστώς της, είναι επίσης απαγορευμένη από τους περισσότερους αθλητικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ). Οι αθλητές που ελέγχονται θετικά για Trenbolone μπορεί να αντιμετωπίσουν αναστολή, πρόστιμα και άλλες κυρώσεις.

Παρά το νομικό και κανονιστικό της καθεστώς, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως από bodybuilders, powerlifters και άλλους αθλητές που επιδιώκουν να βελτιώσουν την απόδοση και τη σωματική τους διάπλαση. Πολλά υπόγεια εργαστήρια και προμηθευτές μαύρης αγοράς προσφέρουν Trenbolone προς πώληση, συχνά με τη μορφή ενέσιμων διαλυμάτων ή δισκίων από το στόμα. Ωστόσο, αυτά τα προϊόντα είναι συχνά αμφιβόλου ποιότητας και καθαρότητας και μπορεί να ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των χρηστών.

Νόμιμες Εναλλακτικές λύσεις της Τρεμπολόνης

Η τρεμπολόνη είναι ένα ισχυρό αναβολικό στεροειδές που είναι γνωστό για την ικανότητά του να προάγει την ανάπτυξη των μυών και να αυξάνει τη δύναμη. Ωστόσο, λόγω του παράνομου καθεστώτος του και των πιθανών παρενεργειών του, πολλοί άνθρωποι αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για την Τρεμπολόνη.

Νόμιμα συμπληρώματα

Υπάρχουν διάφορα νόμιμα συμπληρώματα διαθέσιμα στην αγορά που ισχυρίζονται ότι μιμούνται τις επιδράσεις της Trenbolone. Αυτά τα συμπληρώματα είναι κατασκευασμένα από φυσικά συστατικά και έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν τη μυϊκή μάζα, τη δύναμη και την αντοχή.

Μερικά από τα δημοφιλή νομικά συμπληρώματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτικές λύσεις της Trenbolone περιλαμβάνουν:

 • D-Bal: Αυτό το συμπλήρωμα έχει σχεδιαστεί για να μιμείται τις επιδράσεις του Dianabol, το οποίο είναι ένα δημοφιλές στεροειδές που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη των μυών. Περιέχει φυσικά συστατικά όπως πρωτεΐνη ορού γάλακτος, L-ισολευκίνη και L-βαλίνη, τα οποία βοηθούν στην αύξηση της κατακράτησης αζώτου και της πρωτεϊνικής σύνθεσης στο σώμα.
 • Testo-Max: Αυτό το συμπλήρωμα έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τα επίπεδα τεστοστερόνης στο σώμα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της μυϊκής μάζας και της δύναμης. Περιέχει φυσικά συστατικά όπως το D-ασπαρτικό οξύ, το Tribulus Terrestris και το εκχύλισμα τριγωνέλλας.

SARMs

Οι επιλεκτικοί διαμορφωτές υποδοχέων ανδρογόνων (SARMs) είναι μια κατηγορία ενώσεων που έχουν σχεδιαστεί για να μιμούνται τις επιδράσεις των αναβολικών στεροειδών, αλλά με λιγότερες παρενέργειες. Ορισμένες από τις δημοφιλείς SARMs που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτικές λύσεις Trenbolone περιλαμβάνουν:

 • Ostarine: Αυτή η SARM είναι γνωστή για την ικανότητά της να αυξάνει τη μυϊκή μάζα και τη δύναμη, ενώ παράλληλα προάγει την απώλεια λίπους. Πιστεύεται επίσης ότι έχει λιγότερες παρενέργειες από τα παραδοσιακά στεροειδή.
 • LGD-4033: Αυτή η SARM έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει τη μυϊκή μάζα και τη δύναμη, ενώ παράλληλα προάγει την οστική πυκνότητα. Πιστεύεται επίσης ότι έχει λιγότερες παρενέργειες από τα παραδοσιακά στεροειδή.

Φυσικές εναλλακτικές λύσεις

Υπάρχουν επίσης αρκετές φυσικές εναλλακτικές λύσεις της Trenbolone που μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της μυϊκής μάζας και της δύναμης. Αυτές περιλαμβάνουν:

 • Κρεατίνη: Αυτή είναι μια φυσική ένωση που βρίσκεται στο σώμα και είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας. Πιστεύεται επίσης ότι συμβάλλει στην αύξηση της μυϊκής μάζας και της δύναμης.
 • Πρωτεΐνη: Η κατανάλωση αρκετής πρωτεΐνης είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών. Συνιστάται στα άτομα να καταναλώνουν τουλάχιστον 1 γραμμάριο πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα.

Συνολικά, υπάρχουν αρκετές νόμιμες, ασφαλείς και φυσικές εναλλακτικές λύσεις για την Trenbolone που μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα να αυξήσουν τη μυϊκή μάζα και τη δύναμη. Είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας και να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συμπληρώματα ή SARMs.

Συμπέρασμα

Συνολικά, η Trenbolone είναι ένα ισχυρό στεροειδές που μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τη σωματική τους διάπλαση και τις επιδόσεις τους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σταθμίσετε τους πιθανούς κινδύνους και τις παρενέργειες πριν αποφασίσετε να το χρησιμοποιήσετε.

Συχνές ερωτήσεις για την Τρεμπολόνη

Ποια είναι τα αναγνωρισμένα οφέλη από τη χρήση Trenbolone?

Η Trenbolone είναι ένα ισχυρό αναβολικό στεροειδές που είναι γνωστό για την ικανότητά του να αυξάνει τη μυϊκή μάζα, τη δύναμη και την αντοχή. Χρησιμοποιείται συχνά από bodybuilders και αθλητές για να τους βοηθήσει να επιτύχουν τους στόχους τους σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Ορισμένα από τα αναγνωρισμένα οφέλη της χρήσης του περιλαμβάνουν:

 • Ταχεία μυϊκή ανάπτυξη
 • Αυξημένη δύναμη και αντοχή
 • Βελτιωμένος χρόνος αποκατάστασης
 • Ενισχυμένη καύση λίπους
 • Μειωμένα επίπεδα κορτιζόλης

Πώς συγκρίνεται η Τρεμπολόνη με άλλα αναβολικά στεροειδή;

Η τρεμπολόνη θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά διαθέσιμα αναβολικά στεροειδή. Συχνά συγκρίνεται με άλλα στεροειδή όπως το Dianabol, το Deca-Durabolin και το Winstrol. Σε σύγκριση με αυτά τα στεροειδή, είναι γνωστή για την ικανότητά της να παράγει ταχεία μυϊκή ανάπτυξη και κέρδη δύναμης. Θεωρείται επίσης ότι είναι λιγότερο τοξικό για το συκώτι από άλλα στεροειδή.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπτώσεις στην υγεία του ήπατος κατά τη χρήση Trenbolone;

Όπως όλα τα αναβολικά στεροειδή, μπορεί να έχει πιθανές επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά για το συκώτι. Οι υψηλές δόσεις του μπορεί να προκαλέσουν ηπατική βλάβη και άλλα προβλήματα υγείας. Είναι σημαντικό να το χρησιμοποιείτε με υπευθυνότητα και να ακολουθείτε τις κατάλληλες οδηγίες δοσολογίας για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο ηπατικής βλάβης.

Τι να περιμένω μετά από χρήση της Τρεμπολόνη εντός δύο πρώτων εβδομάδων;

Εντός των δύο πρώτων εβδομάδων χρήσης, οι χρήστες μπορούν να αναμένουν να δουν ταχεία μυϊκή ανάπτυξη και κέρδη δύναμης. Μπορεί επίσης να βιώσουν αυξημένη αντοχή και βελτιωμένο χρόνο αποκατάστασης. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματά του μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τους στόχους γυμναστικής του ατόμου, τη διατροφή και το πρόγραμμα άσκησης.

Πώς ο χρόνος ημιζωής της Trenbolone Enanthate επηρεάζει τα χρονοδιαγράμματα δοσολογίας;

Η Trenbolone Enanthate έχει χρόνο ημιζωής περίπου 7-10 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται περίπου μία εβδομάδα για να αποβληθεί το μισό φάρμακο από τον οργανισμό. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες πρέπει συνήθως να το εγχέουν μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να διατηρήσουν σταθερά επίπεδα στο αίμα. Τα δοσολογικά προγράμματα μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με τους στόχους, την ανοχή και την εμπειρία του ατόμου με το φάρμακο.