Home >> Γενικά >> 8 απλές συμβουλές για να προλαβαίνετε την κυτταρίτιδα

8 απλές συμβουλές για να προλαβαίνετε την κυτταρίτιδα

Συμβουλές για την κυτταρίτιδαΌταν οι άνθρωποι μιλάνε για την κυτταρίτιδα το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο νου είναι η αντιαισθητική εμφάνιση του δέρματος με μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού. Είναι μια κατάσταση που επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες, άλλα δεν αφήνει ανεπηρέαστους και μερικές άνδρες. Υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αντιμετωπίσετε πιο εύκολα και αποτελεσματικά την κυτταρίτιδα.

 1. Κατανοείτε τι είναι στην πραγματικότητα η κυτταρίτιδα.

Ένα σημαντικό βήμα για να προλάβετε την κυτταρίτιδα είναι να κατανοείστε τι είναι η κυτταρίτιδα και με τι έχετε να κάνετε. Η κυτταρίτιδα περιγράφετε ως η συσσώρευση του λίπους που σπρώχνει τους συνθετικούς ιστούς κάτω από το δέρμα. Ενώ το λίπος είναι μια από τις κύριες αιτίες της κυτταρίτιδας, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν όπως.

 • Κληρονομικότητα
 • Ορμόνες
 • Διατροφή και τρόπος ζωής
 • Φύλο
 • Ηλικία
 • Πάχος του δέρματος
 • Κακή λειτουργία του λεμφατικού συστήματος

Αυτοί οι εναλλακτικοί παράγοντες εξηγούν γιατί η κυτταρίτιδα επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες, ακόμα και αυτές που έχουν ένα υγειές βάρος. Αποκτώντας μια καλύτερη κατανόηση της κυτταρίτιδας, μπορεί να αρχίστε να κάνετε αλλαγές στην διατροφή και στο τρόπο ζωής για να εμποδίστε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

2. Καταναλώστε περισσότερο νερό

Πολλοί διατροφολόγοι και ειδικοί στην φροντίδα του δέρματος προτείνουν να αυξήσετε την κατανάλωση νερού για να εμποδίστε την κυτταρίτιδα. Αυτή η συμβουλή βασίζεται στην υπόθεση ότι η κυτταρίτιδα είναι ένα συνδυασμό τοξινών, νερού και λίπους. Έτσι, παρόλο που δεν υπάρχουν έρευνες να στηρίζουν αυτό το ισχυρισμό, η κατανάλωση καθαρού νερού είναι σημαντική για να διατηρήστε ένα υγειές τρόπο ζωής και διατροφής, τα οποία είναι κύριας σημασίας για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

3. Σταματήστε το κάπνισμα

Σταματήστε το κάπνισμαΗ γήρανση είναι μεταξύ των διαφόρων αιτών της κυτταρίτιδας και το κάπνισμα είναι από τις κύριες αιτίες γιατί οι άνθρωποι έχουν αυτό το γερασμένο δέρμα. Όσοι αισθάνονται ενοχές για αυτή την βλαβερή συνήθεια πρέπει να βρουν τρόπους να σταματήσουν το κάπνισμα για να προλαμβάνουν την κυτταρίτιδα. Το κάπνισμα έχει συσχετισθεί με την τριχοειδή συστολή, με λεπτότερο δέρμα και βλάβες στους συνδετικούς ιστούς, προκαλώντας τον άμορφο δέρμα την κυτταρίτιδας.

4. Καλύτερη κυκλοφορία του αίματος

Η κακή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να αυξήσει το κίνδυνο της κυτταρίτιδας μέσω της αποδυνάμωσης των ιστών, οδηγώντας σε ακατάλληλη αποθήκευση του λίπους κάτω από το δέρμα. Επειδή το σώμα είναι ανίκανο να απορροφήσει σωστά το λίπος, αυτό ωθείτε επάνω κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, προκαλώντας την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Η κακή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να προκαλέσει την συσσώρευση βλαβερών τοξινών που καταστρέφουν τους συνδετικούς ιστούς του σώματος, οδηγώντας στην κυτταρίτιδα. Αυτό εξηγεί την συσσώρευση του λίπους γύρο από τους μηρούς και τα οπίσθια λόγω καθίσεις για παρατεταμένης περιόδου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώστε την κυκλοφορία του αίματος.

 • Μασάζ
 • Υδροθεραπεία
 • Γρήγορα περπάτημα
 • Απολέπιση του δέρματος

Κατανάλωση τροφίμων που βελτιώνουν το καρδιαγγειακό σύστημα και ενισχύουν την καλή κυκλοφορία του αίματος, όπως αβοκάντο και σολομός

5. Ενεργότερο τρόπο ζωής

Άσκηση στη φύσηΜια καθιστική ζωή μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να εμφανιστεί η κυτταρίτιδα. Εμποδίζει την καλή λειτουργία την αίματος, αυξάνει την αποθήκευση του λίπους και σκληραίνει του συνδετικούς ιστούς. Ενώ οι ασκήσεις μπορεί να εμποδίζουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, δεν χρειάζεται να επισκεφθείτε το γυμναστήριο καθημερινά. Ξεκινήστε αλλάζοντας τις συνήθεις και ενσωματώστε ασκήσεις στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Αναπτύξτε υγιή ρουτίνα στην εργασία σας όπως : ξεμούδιασμα και τεντώματα σε τακτικά διαστήματα, η ένα γρήγορο περπάτημα για λίγο.

Συμμετοχή σε δραστηριότητες στην φύση όπως ποδήλατο και πεζοπορία

Ξεκινήστε ένα άθλημα η χόμπι που θα βάλει σε κίνηση το σώμα σας όπως βόλεϊ η χορό.

6. Χτιστέ μυς

ΒάρηΠαρόλο που πολλές γυναίκες διστάζουν να αποκτήσουν μυς, το να έχουν ένα γεροδεμένο σώμα μπορεί να εμποδίσει την κυτταρίτιδα. Σε μερικές περιπτώσεις το να έχετε ένα ενεργό τρόπο ζωής, με τακτικές ασκήσεις και υγιεινή διατροφή μπορεί να μην αρκεί για να εμποδίστε την κυτταρίτιδα. Κάνοντας μια μικρή προπόνηση με βάρη μπορεί να βοηθήσει να χτίστε σφιχτούς μυς που θα αντικαταστήσουν το ανεπιθύμητο λίπος. Μία σφιχτή διάπλαση, ειδικά στις περιοχές που εμφανίζεται πιο συχνά η κυτταρίτιδα, είναι ένα καλός τρόπο να λειάνετε και να σφίγγετε το άμορφο δέρμα.

7. Υγιεινή διατροφή

Τα περιττά κιλά μπορεί να αυξήσουν δραματικά την κυτταρίτιδα στο σώμα σας. Μαζί με το ενεργό τρόπο ζωής και τις ασκήσεις με βάρη, μια υγιεινή διατροφή με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά είναι βασική για να εμποδίσετε την κυτταρίτιδα.

8. Μαύρισμα

Παρόλο που το μαύρισμα δεν μειώνει η εμποδίζει την κυτταρίτιδα, σίγουρα την κρύβει καλά. Έχοντας ένα πιο σκούρο τόπο στο δέρμα μπορεί να κάνει την κυτταρίτιδα λιγότερη εμφανής. Είμαι μια γρήγορη λύση για να κρύψετε την κυτταρίτιδα άλλα με μια ορθή εφαρμογή των αντιηλιακών για να αποφύγετε τα εγκαύματα.