Τι πρέπει να αποφεύγετε όταν κάνετε δίαιτα;

Άντρας που κάνει δίαιτα

Η δίαιτα δεν είναι πάντα εύκολη. Στην πραγματικότητα, μπορεί να αποδειχθεί μια σκληρή πρόκληση για πολλούς ανθρώπους. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ένα μικρό οδηγό με πράγματα προς αποφυγή για να μην χάσετε τον έλεγχο και να αρχίσετε να τρωτέ. Αποφύγετε τα τους σαν την πανούκλα, αν θέλετε να πετύχετε.

1. Μην ορμίσετε στην πιο σκληρή δίαιτα που μπορείτε να βρείτε.

Αυτό είναι ένα συχνό λάθος. Πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν σε μια στιγμή απελπισίας για να ακολουθήσει μια εξαιρετικά αυστηρή δίαιτα και αποτυγχάνουν. Να μην σπεύσετε σε μια δίαιτα που μπορεί να είναι πολύ αυστηρή για σας. Αν δεν έχετε εμπειρία από προηγούμενες δίαιτες και δεν είστε εκατό τοις εκατό σίγουροι ότι μπορείτε να τα καταφέρετε με τη δίαιτα, τότε επιλέξτε κάτι άλλο.

2. Μην χάσετε την επαφή με την πραγματικότητα.

Στην πραγματικότητα μην περιμένετε τα πράγματα να αλλάξουν μέσα σε μια νύχτα. Όταν επιλέγετε το στόχο σας, ξεκινήστε με μικρούς στόχους, αλλά να είστε έτοιμοι να πάτε μακριά. Αν ακούσετε κάποιον να λέει ότι έχασε αρκετά κιλά σε μικρό χρονικό διάστημα μην βάλετε σαν στόχο σας να το πετύχετε και εσείς. Τα αποτελέσματα μιας δίαιτας είναι διαφορετικά από άτομο σε άτομο.

3. Μην πηγαίνετε στο γυμναστήριο πολύ συχνά.

Ένα άλλο κοινό λάθος είναι να χρησιμοποιήσετε τον ενθουσιασμό των πρώτων ημερών και να ξημεροβραδιάζεστε στον γυμναστήριο κάθε μέρα. Αυτό δεν θα σας βοηθήσει καθόλου. Ο οργανισμός χρειάζεται χρόνο για να επουλώσει και να επεκτείνει τη μυϊκή μάζα, μετά από κάθε εξάσκηση και πηγαίνοντας στο γυμναστήριο κάθε μέρα παρεμβαίνετε σε αυτή τη φυσική διαδικασία. Εξάλλου, μια εβδομάδα συνεχής εξάσκησης δεν θα μπορούσε ποτέ να αντισταθμιστεί δέκα ή είκοσι χρόνια απραγίας.

4. Μην είστε σκληρός με τις θερμίδες.

Η μείωση των θερμίδων είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της κάθε δίαιτας, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με αυτό. Αν μειώσετε πάρα πολύ τις θερμίδες που παίρνετε  τότε το σώμα σας θα αρχίσει να αποθηκεύει οτιδήποτε μπορεί. Αυτό δεν είναι ένας καλός τρόπος για να χάσετε βάρος.

5. Μην παραλείψετε τα γεύματα.

Ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι η παράλειψη ενός ή δύο γευμάτων μπορεί να τους βοηθήσει να χάσουν βάρος γρηγορότερα. Δεν καταλαβαίνουν ότι η δίαιτα είναι να τρώτε τα σωστά τρόφιμα και όχι να πεθάνετε της πείνας.

6. Μη ζυγίζεστε κάθε μέρα.

Όλοι είναι ανυπόμονοι να δουν την επιβεβαίωση των προσπαθειών τους άλλα αυτό δεν πρέπει να σας οδηγήσει στο να ελέγξετε το βάρος σας σε καθημερινή βάση. Οι καθημερινές διακυμάνσεις του βάρους σας θα σας απογοητεύσουν και μπορεί να σας οδηγήσει στο να διακόψετε την δίαιτα. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφύγετε.

7. Μην αφήνετε τα συναισθήματα σας να σας επηρεάσουν.

Εκτός από την ανυπομονησία που οδηγεί τους ανθρώπους να ελέγξουν το βάρος τους, κάθε μέρα, υπάρχουν και άλλα συναισθήματα που επηρεάζουν την δίαιτα. Εάν γνωρίζετε ότι συνηθίζετε να τρώτε παγωτό ή σνακ όταν βαριέστε, είστε απογοητευμένοι ή θυμωμένοι, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσετε αυτά  τα ζητήματα και να μην επιτρέπετε να μπουν ανάμεσα σε εσάς και το σκοπό σας.

8. Ζητήστε βοήθεια.

Δεν έχουν γεννηθεί όλοι με ατσάλινα νεύρα  σιδερένια θέληση. Αν χρειάζεστε συμβουλές ή βοήθεια, μη διστάσετε να την ζητήσετε από τους φίλους σας ή από τον ιατρό σας. Μην προσπαθήσετε να λύσετε όλα τα προβλήματα μόνοι σας.

9. Μην στερήσετε τα αγαπημένα σας φαγητά.

Οι ευχαριστήσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε  την θέληση και την αποφασιστικότητα σας. Οι δίαιτες είναι μόνο  μέθοδοι ελέγχου των τροφίμων, και όχι φυλακές. Συνεπώς μπορείτε να φάτε κάτι απαγορευμένο μια στο τόσο, ειδικά εάν αυτό είναι το αγαπημένο σας φαγητό. Εάν αυτό δεν το κάνετε συνέχεια , τότε δεν θα αλλάξει τίποτα σε βάθος χρόνου.

10. Μην στηρίζεστε την θέληση σας και μόνο.

Χρησιμοποιήστε και το μυαλό σας επίσης. Αν θέλετε να ξέρετε πόσο τρώτε, τότε γράψτε τα πάντα και ελέγξτε τη λίστα για τα πράγματα που δεν θα έπρεπε να είναι εκεί. Μερικές φορές η πείνα σας παρασύρει και μπορεί να φάτε κάτι που δεν πρέπει. Να είστε πάντα ειλικρινείς με τον εαυτό σας  και νηφάλιος.