Home >> Γενικά >> Χειρουργική επέμβαση ή χάπια αδυνατίσματος

Χειρουργική επέμβαση ή χάπια αδυνατίσματος

Η χειρουργική επέμβαση είναι μία από τις επιλογές που σκέφτονται αρκετοί παχύσαρκοι άνθρωποι όταν έχουν φτάσει εκεί που δεν παίρνει άλλο και δεν έχουν την δύναμη και την πειθαρχεία να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα διατροφής που μακροπρόθεσμα θα τους κάνει να χάσουν όλα τα περιττά κιλά και να απολαύσουν μια υγιεινή ζωή.

Αναζητήστε στο διαδίκτυο και θα βρείτε ότι υπάρχουν τέσσερεις είδη χειρουργικής επέμβασης για να αδυνατίσετε. Η κάθε μία έχει τους κινδύνους της και είναι οδυνηρή.

Κάθετης Διαμερισματοποίησης του Στομάχου (Vertical Banded Gastroplasty – VBG)

Σε αυτή την επέμβαση το στομάχι συρράπτεται σε δύο μέρη, με το πάνω μέρος να είναι μικρότερο για να μειώσει το χώρο που είναι για το φαγητό.

Μόλις φτάσει η τροφή περνάει στο κάτω σάκο μέσα από ένα μικρό άνοιγμα. Για να αποτραπεί το άνοιγμα της τρύπας τοποθετείτε μια ταινία για να σταματήσει το τέντωμα.

Οι κίνδυνοι: Η ταινία είναι επιρρεπείς στην φθορά. Η γραμμή συράψεις μπορεί να χαλάσει και σε μερικές περιπτώσεις τα υγρά του στομαχιού έχουν διαρρεύσει στην κοιλιακή χώρα προκαλώντας λοίμωξη, ακόμα και θάνατο.

Λαπαροσκοπικά Τοποθετούμενος Γαστρικός Δακτύλιος (Laparoscopic Gastric Banding, Lap-Band)
Προορίζετε μόνο για άτομα που είναι υπέρβαρα κατά 50 κιλά. Λειτουργεί τοποθετώντας μια φουσκωτή ζώνη γύρω από το πάνω μέρος του στομάχου.

Η ίδια η ζώνη μπορεί να μεταβληθεί σε μέγεθος με την αλλαγή της ποσότητα του άλατος που υπάρχει στο αλατούχο διάλυμα στη ζώνη, αλλά συνολικά αυτή η ζώνη προορίζεται για να είναι μόνιμη.

Οι κίνδυνοι: Μπορεί να προκαλέσει ναυτία, εμετούς, καούρα, κοιλιακό πόνο, διολίσθηση της ζώνης και διεύρυνση του σάκου.

Γαστρική Παράκαμψη κατά Roux (Roux-en-Y gastric bypass η RGB)
Kατά τη διάρκεια αυτής της εγχείρησης, ο χειρουργός κάνει το στομάχι μικρότερο συρράπτοντας το, δημιουργώντας έτσι ένα μικρότερο σάκο. Αυτός ο σάκος συνδέετε με τα μέσα του παρελθόντος έντερο.

Ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι από την μια μεριά να περιορίζουν την ποσότητα που τρώτε και δεύτερο για να μειωθεί ο αριθμός των θρεπτικών ουσιών που απορροφούντε από το έντερο.

Οι κίνδυνοι: Κουβαλάει το κίνδυνο του “συνδρόμου του αδειάσματος”(“dumping syndrome”) όπου η τροφή κινείται πολύ γρήγορα μέσα από το έντερο. Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν – ναυτία, αδυναμία, εφίδρωση, faintness, διάρροια, λοιμώξεις, διαρροή, πνευμονικής εμβολής, χοληδόχος πέτρες και διατροφική ανεπάρκεια.

Χολοπαγκρεατική Παράκαμψη (Biliopancreatic Diversion – BPD)
Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση που σπάνια χρησιμοποιείται. Σε αυτή την περίπτωση οι χειρουργοί αφαιρούν ένα μεγάλο μέρος του στομάχου, περιορίζοντας έτσι την τροφή και την παραγωγή οξέων στο στομάχι. Αυτή η μικρή θήκη συνδέετε με το τελικό τμήμα του λεπτού εντέρου. Ένα κοινό κανάλι διατηρείται για να επιτρέψει τους χυμούς από τη χολή και πάγκρεας να αναμειχθούν με την τροφή πριν αυτή περάσει στο έντερο.

Οι κίνδυνοι: Διατροφικές ελλείψεις.

Όπως μπορείτε να δείτε κάθε μια από αυτές τις εγχειρήσεις περιέχει τους κινδύνους τις. Οι κίνδυνοι που είναι αδύνατο να τα αγνοήσει κανείς όταν υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές φυσικές λύσεις.

Υπάρχουν φυσικά συμπληρώματα για την απώλειας του βάρους στην αγορά, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν εξίσου δυσάρεστες παρενέργειες σε αυτές των χειρουργικών επεμβάσεων.
Επίσης, υπάρχει το γεγονός ότι τα περισσότερα χάπια αδυνατίσματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτό το διάστημα κυμαίνετε από τρεις μήνες έως ένα χρόνο. Για όσους αναζητούν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για την απώλειας βάρους αυτά τα χάπια δεν βοηθούν.

Υπάρχει όμως ελπίδα.

Το φυσικό λιποσυνδετικό που ονομάζετε Proactol TM μπορεί να σας προσφέρει μια πιο εύκολη λύσει για το αδυνάτισμα, χωρίς κανέναν από τους κινδύνους των ψευτό-χαπιών ή της χειρουργικής επέμβασης.

Το Proactol είναι 100% οργανικό και χωρίς παρενέργειες. Είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι βοηθάει τους καταναλωτές να μειώσουν την πρόσληψη διατροφικού λίπους κατά 28%, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει επίσης, την καταστολή της όρεξη. Ο τέλειος συνδυασμός για να αναλάβετε τον έλεγχο του βάρους σας, χωρίς ποτέ να ανησυχείτε για το σώμα σας. Είναι χωρίς κινδύνους.

Διαβάστε περισσότερα για το Proactol.