Home >> Ασκηση >> Τα σημαντικότερα λάθη του fitness

Τα σημαντικότερα λάθη του fitness

Σχεδόν κάθε άτομο που έχει προσπαθήσει να αδυνατίσει η να γίνει fitness έχει αποτύχει το λιγότερο μια φορά. Το να τρώτε το ίδιο φαγητό κάθε μέρα είναι βαρετό. Το να χτυπιέστε στο γυμναστήριο και να κάνετε συνέχεια τις ίδιες κινήσεις είναι επίσης βαρετό. Αλλά αυτό το είδος της διάθεσης μπορεί να αποφευχθεί με λίγο προγραμματισμό και με μια θετική στάση. Πιο κάτω παρουσιάζουμε μια λίστα με τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν προσπαθούν να γίνουν fitness.

Το νούμερο ένα λάθος είναι η έλλειψη προγραμματισμού. Πηγαίνοντας στο γυμναστήριο με ασαφείς στόχους στο μυαλό είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτύχετε. Εάν ο στόχος σας δεν είναι σαφές, πως μπορείτε να γνωρίζετε εάν το έχετε πετύχει ή όχι; Αν είστε λίγο ασαφής ως προς τις λεπτομέρειες, ίσως να χρειάζεται βοήθεια. Ρωτήστε το γιατρό πιο πρέπει να είναι το ιδανικό βάρος σας και μετά θέστε τους στόχους σας. Ή επικεντρωθείτε στον αριθμό των πόντων που θέλετε να χάσετε από την κοιλιά σας, τους μηρούς η άλλα σημεία του σώματος σας. Βάζοντας στόχους και προσπαθώντας να τους πετύχετε φέρνει καλά αποτελέσματα.

Η κατασκευή δικαιολογιών για να αποφύγετε το γυμναστήριο είναι η δεύτερη αιτία στη λίστα αυτή. Ναι, η καθημερινότητα τείνει να παρεμβαίνει με το δικό της τρόπο, αλλά αυτό μπορεί να αποφευχθεί με λίγο σχεδιασμό. Μην τα παρατάτε επειδή κάτι σας χάλασε το πρόγραμμα την τελευταία στιγμή. Προγραμματίστε ξανά την συνεδρίαση στο γυμναστήριο και βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αρχίσει να τεμπελιάσετε.


Link to main page with intro
Μην γυμνάζεστε πολύ λίγο. Αυτό μπορεί να φαίνεται πολύ προφανές για να ανήκει σε αυτή την λίστα, αλλά πολλοί άνθρωποι σηκώνουν μια-δυο φορές τα βαράκια και πιστεύουν ότι έχουν ξεμπερδέψει για όλη την ημέρα. Καθίστε στο τραπέζι για μισή ώρα και να δημιουργήσουμε έναν ικανοποιητικό πρόγραμμα κατάρτισης. Εάν δεν γνωρίζετε αρκετά για να φτιάξετε το δικό σας πρόγραμμα γυμναστικής απευθυνθείτε στο γυμναστή σας για να σας βοηθήσει. Οι άνθρωποι είναι συνήθως πολύ ευτυχής να επιδεικνύουν τις γνώσεις τους. Εάν δεν πηγαίνετε στο γυμναστήριο και δεν μπορείτε να φτιάξτε το πρόγραμμα σας μπορείτε να αγοράσετε ένα πλήρες πακέτο με ασκήσεις από το δικτυακό τόπο iTrain.com.

Το να είστε πολύ fitness δεν είναι και αυτό καλό. Οι μυείς χρειάζονται χρόνο για να μεγαλώσουν και το σώμα χρειάζεται χρόνο για να κάψει το λίπος. Ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι το σώμα καίει λίπους μόνο στην διάρκεια των ασκήσεων. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Όσο πιο πολλά μυείς έχετε τόσο πιο πολύ θερμίδες θα κάψετε επειδή οι μυείς χρειάζονται συνέχεια ενέργεια για να διατηρηθούν. Ακόμη και όταν ξεκουράζεστε. Η υπερβολική άσκηση θα σας κουράσει περισσότερο χωρίς πρόσθετα οφέλη.

Ποτέ μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους. Όλοι μας είμαστε μοναδικά άτομα με μοναδικά γενετικά χαρακτηριστικά που διέπουν την αύξηση του βάρους, την απώλεια βάρους και την αντιμετώπιση της κατάρτισης. Δεν πρέπει να αξιολογείτε τα αποτελέσματα σας σύμφωνα με τα επιτεύγματα των άλλων. Αλλά συγκεντρωθείτε στο δικό σας ρυθμό και στο δικό σας στόχο. Αν προσπαθήστε να πετύχετε πολλά πολύ σύντομα απλός επιταχύνετε την αποτυχία σας .

Μην κάνετε τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να χάσετε τα κίνητρα σας από το να κάνετε τις ίδιες ασκήσεις με την ίδια σειρά ξανά και ξανά. Μάθετε να αλλάξετε λίγο τις ασκήσεις που αποτελούν την καθημερινή σας ρουτίνα και κατά διαστήματα να τις αντικαταστήσετε με καινούριες. Βρείτε παραλλαγές στις κλασικές ασκήσεις και δοκιμάστε τες. Κάντε τα πράγματα ενδιαφέρουσα για εσάς.

Μην πηγαίνετε για κλαμπινγκ κατευθείαν μετά το γυμναστήριο και προσπαθήσετε να καταναλώσετε αλκοόλ με μέτρο. Το αλκοόλ έχει επιπλέον θερμίδες που δεν τις χρειάζεστε και που μετατρέπονται σε λίπος πολύ γρήγορα. Το να γυμνάζεστε για 45 λεπτά και στη συνέχεια να πετάτε όλη την προσπάθεια με μια-δυο μπίρες δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος για να πετύχετε τους στόχους σας.

Προσέξτε τα γεύματά σας. Καταργήστε τα fast food και το πρόχειρο φαγητό από το καθημερινό σας πρόγραμμα φαγητού και ξεχάστε τα αναψυκτικά. Ταυτόχρονα προσπαθήστε να αποφύγετε την πείνα. Αυτό είναι το μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί. Ποτέ μην υποθέσετε ότι μπορείτε να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε μέσο της γυμναστικής ενώ πεθαίνετε της πείνας, επειδή μπορείτε να καταλήξετε στο νοσοκομείο. Οι μυείς χρειάζονται θρεπτικά γεύματα για την καλλιεργηθούν και η πείνα είναι ο λάθος τρόπος για να αδυνατίσετε ούτως ή άλλως.

Και το τελευταίο, ποτέ μην κοιτάτε για ένα μαγικό τρόπο που θα σας λύσει όλα τα προβλήματα. Δεν μπορείτε να αδυνατίσετε ή να αποκτήστε το σώμα του Μπραντ Πιτ χάσετε ενώ κάθεστε μπροστά από την τηλεόραση ή τον υπολογιστή. Απλά αυτό δεν θα συμβεί. Σηκωθείτε και αρχίστε να δράστε τώρα. Είναι για το καλό σας και δεν χωράνε δικαιολογίες.