Home >> Ειδήσεις >> Τα μούρα μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο της νόσου του Πάρκινσον

Τα μούρα μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο της νόσου του Πάρκινσον

Καινούρια έρευνα έδειξε ότι τα μούρα μπορεί να παίζουν ένα ρόλο κλειδί στην πρόληψη από την νόσου του Πάρκινσον.

Η έρευνα έγινε σε 80.336 γυναίκες και 49.281 άνδρες. Οι επιστήμονες παρακολούθησαν την διατροφή τους για 20 έως 22 χρόνια.

Λίγο πάνω από 800 από τους συμμετέχοντες στην έρευνα αναπτύξανε τη νόσο του Πάρκινσον στην διάρκεια της έρευνας.

Αναλύοντας της διατροφή τους οι επιστήμονες παρατήρησαν πως οι άνδρες που έτρωγαν περισσότερα τρόφιμα που περιέχουν φλαβονοειδή, όπως τα μήλα τα μούρα και τα πορτοκάλια, είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν νόσο του Πάρκινσον.

Στης γυναίκες δεν βρέθηκε μια αντίστοιχη σχέση. Άλλα όταν αξιολόγησαν υποκατηγορίες των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, οι οποίες βρίσκονται στα μούρα, διαπίστωσαν ότι αυτά τα φλαβονοειδή προστατεύουν τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες από την νόσο του Πάρκινσον.

Οι ανθοκυανίνες περιέχονται σε μεγάλες ποσότητες στα μούρα όπως το Acai Berry και το Maqui Berry καθώς και στο κόκκινο κρασί.