Home >> Γενικά >> Συμπαθητικά φαγητά

Συμπαθητικά φαγητά

Συχνά ακούμε να λένε ότι τρώμε με τα μάτια μας. Μπορεί να ακούγεται ανόητο άλλα σκεφτείτε το για ένα δευτερόλεπτο. Γνωρίζετε ότι προσελκύομε το αντίθετο φύλο με τα μάτια μας. Δεν θα κάνατε σχέση με κάποιόν η κάποια που δεν θα σας ελκύει. Λοιπόν, εμείς τρώμε με τα μάτια μας πρώτα.

Όταν σκέφτεστε μια νέα δίαιτα είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι τρώμε με τα μάτια σας Είναι σημαντικό γιατί αν δεν σας αρέσει αυτό που βλέπετε, οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα το φάτε. Για το λόγο τα εστιατόρια προσθέτουν λίγα πράσινα φύλλα στην άκρη του πιάτου. Είναι για να ξυπνήσει το μάτι σας. Φαίνεται ορέω και μάλλον έχει καλή γεύση.

Το πρόβλημα με τους περισσότερους ανθρώπους είναι ότι δεν κάνουν το φαγητό να φαίνεται αρκετά όμορφο. Όταν ξεκινάνε μια δίαιτα έχουν την τάση να κάνουν το φαγητό να φαίνεται άνοστος. Αλλά αν είναι να φάνε ένα κιλό κρέας προσπαθούνε να φανεί καλό.

Ίσως αυτό οφείλεται να οφείλετε στην τάση που έχουν όλοι οι άνθρωποι να μεταμφιέζουν τα πράγματα που θεωρούν ότι είναι κακά για αυτούς. Αυτό ισχύει μερικές φορές στο εστιατόρια και τις ταβέρνες που πάμε να φάμε. Προσπαθούν να το ομορφύνουν και να μην συγκεντρωθούμε στο βούτυρο και το λίπος που βρίσκετε στο πιάτο.

Τι μπορείτε να κάνετε για να δώσετε ζωή στην διατροφή σας; Θα πρέπει να θυμηθείτε ορισμένα βασικά πράγματα. Αυτά θα δούμε παρακάτω.

Όπως και σε όλα τα άλλα πράγματα η αίσθηση μας οδηγεί. Αν κάτι φαίνεται ή μυρίζει άσχημα τρεπόμαστε σε φυγή. Το ίδιο ισχύει και με τα φαγητό. Βεβαιωθείτε ότι το φαγητό σας είναι ζωντανός και φαίνεται καλό. Χρησιμοποιήστε αντίθεση χρωμάτων που κάνουν τις τροφές σαν να ξεπετάζωνται από το πιάτο. Προσπαθήστε να ζεματίσετε τα λαχανικά για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Χρησιμοποιήστε χυμό λεμονιού ή άλλο οξύ για να διατηρήσετε το χρώμα όταν πρέπει.

Το χρώμα είναι σημαντικό, διότι εάν κάτι φαίνεται μαραζωμένο και πολύ ψημένο δεν θέλουμε να το φάμε. Είναι τόσο απλό. Κάντε τα χρώματα ζωντανά. Προσπαθήστε να είναι είστε ένας καλλιτέχνης με το φαγητό σας. Τα ζαρζαβατικά έχουν όλα τα χρώματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινες πιπεριές ή μοβ κρεμμύδια. Πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ η στην λαϊκή και δώστε προσοχή στα χρώμα των ζαρζαβατικών. Επίσης, με τον ίδιο τρόπο δώστε μεγαλύτερη προσοχή στην φρεσκάδα. Η μυρουδιά είναι επίσης σημαντική. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε όσο πιο πολλά καρυκεύματα και βότανα μπορείτε. Ακριβώς επειδή ένα φαγητό έχει πολύ λίγα λιπαρά δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχει γεύση σανίδας. Θα πρέπει να προσπαθείτε να κάνετε την γεύση σας να ανθήσει με κάθε γεύμα που τρώτε.

Οι καυτές πιπεριές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει αυτό. Βοηθάνε με πολλούς τρόπους. Αν θέλετε γεύση, αντί της θερμότητας, μπορείτε πάντα να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα ζάχαρης.

Η υφή είναι ένας τομέας που οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να παραβλέπουν. Αν έχει παράξενη γεύση στο στόμα σας, οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα το φάτε. Βεβαιωθείτε ότι το φαγητό σας δεν είναι πολύ μαγειρευμένο. Μην μαγειρεύετε τα ζαρζαβατικά μέχρι να γίνουν πολτός. Προσπαθήστε πάντα να έχουν της εικόνα και την γεύση που είχαν και όταν ήταν φρέσκα.

Ο τρόπος που διακοσμείτε το πιάτο σας κάνει επίσης τη διαφορά. Προσπαθήστε να κάνετε το πιάτο σας να φαίνεται όσο πιο πολύ γεμάτο. Μην στριμώχνετε τα πάντα σε μία πλευρά. Απλώστε τα λίγο και κάντε τα να φαίνονται όσο πιο μεγάλο φαγητό γίνετε. Χρησιμοποιήστε όλα το χώρο του πιάτο σου.

Επίσης, να πίνετε άφθονα νερό ενώ τρώτε. Πολλοί άνθρωποι περιμένουν να τελειώσουν το φαγητό και μετά να πίνουν νερό. Έτσι χρειάζεστε περισσότερο φαγητό για να χορτάσετε Αντ’ αυτού, να πίνετε μικρές γουλιές ενώ τρώτε. Αυτό θα βοηθήσει στην πέψη επίσης.

Βλέπετε, όταν αρχίζετε μια δίαιτα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι λέτε στον εγκέφαλο σας ότι δεν θα στερηθεί της τροφές που αγαπά. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι συνεχίζετε να κρατάτε τα πράγματα συναρπαστικά ενώ δοκιμάζετε καινούρια. Αν το κάνετε αυτό σίγουρα θα έχετε μεγαλύτερη επιτυχία με τη δίαιτα σας.