Home >> Ασκηση >> Γιατί είναι σημαντικό να είστε fitness;

Γιατί είναι σημαντικό να είστε fitness;

Γιατί η σχέση του να είσαι fitness με την υγεία είναι τόσο σημαντική; Γνωρίζοντας τη σημασία αυτού που κάνουμε μας βοηθάει να είμαστε επικεντρωμένη. Σχεδόν παντού ακούμε να αναφέρονται στο fitness. Στις ειδήσεις, online ή offline, σε εκπομπές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, σε lifestyle περιοδικά, σε φόρουμ και σε ιστότοπους. Άλλα δεν εξηγούν όλοι την σχέση της καλής φυσικής κατάστασης(fitness) με την υγεία. Το σώμα είναι ένα πολύτιμο στοιχείο που μένει μαζί μας όλη μέρα και νύχτα. Είναι πολύ σημαντικό να το αντιμετωπίσουμε σωστά και να το κρατήσουμε στην κατάλληλη φυσική κατάσταση.

Η γενική στάση των ανθρώπων προς το fitness έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και όλοι μας είμαστε πλέον πολύ περισσότερο ανήσυχοι και ενημερωμένοι για την ανάγκη να ζουν θετικά. Τώρα αναγνωρίζουμε την σημασία της σωματικής ικανότητας περισσότερο από ποτέ. Οι πάντες μας ενθαρρύνουν να υιοθετήσουμε μια «θετική στάση» για την υγεία μας μέσω της καλύτερης φροντίδας των σώματος και του μυαλό μας.

Η σημασία της καλής φυσικής κατάστασης(fitness)

Η καλή φυσική κατάσταση (fitness) μπορεί να είναι η σανίδα σωτηρίας όταν βρεθείτε σε μια κατάσταση που απειλείτε η ζωή σας. Δεν εννοούμε να έχετε το σώμα ενός καλλιτέχνη πολεμικών τεχνών, αλλά θα πρέπει πραγματικά να είναι κατάλληλο για να σώσει την ζωή σας και να μην σας αφήσει στη μέση του δρόμου.

Η αυτοεκτίμηση είναι από τα πρώτα θετικά της καλής φυσικής κατάστασης(fitness). Τα άτομα που είναι σε καλή φυσική κατάσταση τείνουν να έχουν αυτοπεποίθηση στους δημόσιους χώρους και μεταξύ ομότιμων. Αυτό όχι μόνο επειδή καλό δείχνουν, αλλά εξαιτίας της εσωτερικής άνεσης και της αίσθηση-καλής διάθεση.

Τα προβλήματα των στεφανιαίων καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη, υπέρταση, καρκίνοι, είναι όλα καταστάσεις που μπορούν να αποφευχθούν αν αφιερώστε χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας είναι σε καλή κατάσταση. Η άσκηση μπορεί να αποτρέψει πολλά προβλήματα.

Ο οργανισμός μπορεί να χειριστεί καλύτερα τις επικίνδυνες χημικές ουσίες όπως τις ελεύθερες ρίζες, αν ασκηθούμε συχνότερα. Οι μύες της καρδιάς γίνονται παχύτερη και διοχετεύουν περισσότερο αίμα ανά λεπτό, η απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών είναι σε βέλτιστα επίπεδα, τα οστά μεγαλώνουν πιο πολύ και η επούλωση γίνουμε την ταχύτερη.

Υγεία και καλή φυσική κατάσταση καθορίζεται από το τι τρώμε και το πώς ζούμε τη ζωή μας. Με άλλα λόγια, καθορίζεται από τον τρόπο ζωής. Δηλαδή από το είδος των καθημερινών δραστηριοτήτων που με ευχαρίστηση συμμετέχουμε, το είδος της τροφής που μας αρέσει να τρώμε, των αριθμό των γευμάτων που τρώμε και την ποσότητα των τροφίμων που καταναλώνουμε καθώς και από την σωματική άσκηση.

Η διατήρηση της καλής κατάστασης έχει σχέση με το πώς εμείς σαν άτομα επιλέγαμε να ζήσουμε τη ζωή μας και τα επίπεδα φυσικής κατάστασης στην οποία αποβλέπουμε. Όλοι χρειαζόμαστε ένα ορισμένο αριθμό κατάλληλων ασκήσεων για να διατηρήσουμε την υγεία μας, ανεξάρτητα από τον τρόπο ζωής μας, την ηλικία ή την σωματική ικανότητα.

Η διατήρηση ενός καλού επιπέδου φυσικής κατάστασης θα σας δώσει μια αίσθηση καλύτερης υγείας μέσα από την αύξηση της ενέργειας και της ζωτικότητας. Και ένα ευχάριστο συναίσθημα που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ευτυχία.

Η καλή φυσική κατάσταση σας διατηρεί σε καλή διανοητική κατάσταση. Υπάρχει αύξηση της διορατικότητας και της αυτοσυγκέντρωσης εξαιτίας της αύξησης της κυκλοφορίας του αίματος στο εγκέφαλο που επιτυγχάνετε με την κατάλληλη δίαιτα και τη σωματική εξάσκηση. Η καλή φυσική κατάσταση είναι κάτι που όλοι πρέπει να επιθυμούμε.